Restaurant Abissínia

A Abissínia servim autèntica cuina etíop en un ambient acollidor i cosmopolita. El restaurant està situat al cor de Barcelona, al barri de Gràcia, i el seu encant és indiscutible.

Els nostres plats exòtics, amb carn o vegetarians, destaquen per la qualitat i frescor dels seus productes, cuinats a foc lent de manera tradicional, i per una relació qualitat-preu més que correcta.

El nostre ambient càlid combinat amb el nostre servei atent i familiar assegura una estada agradable i rica en experiències. Més que menjar i beure, visitar el restaurant Abissínia significa un viatge, una experiència estètica, un compartir amb amics i familiars.

Història

Relata el Kebra Nagast, un dels llibres sagrats d'Etiòpia, que en temps de Salomó, la Reina de Saba va visitar Jerusalem atreta per la saviesa del seu Rei. Per la seva gràcia i la seva saviesa la Reina de Saba va començar a exercir una irresistible atracció sobre el fill de David, qui malgrat les seves riqueses i intel·ligència no aconseguia seduir la bella monarca. Arribava l'hora de la seva partida a Abissínia, Salomó va aconseguir arrencar-li una promesa: que en el cas que es portés amb si algun bé preuat del regne, consentiria a canvi jeure amb ell una sola nit. La vigília del viatge, Salomó va oferir al seu convidada un sopar d'exquisits menjars. Astutament va ordenar que es sazonaran amb abundant sal i picants espècies. Després de les postres, la reina va haver de beure abundant aigua per calmar la set. Quin bé és el més preuat del regne sinó l'aigua! Trencada la promesa, la reina de Saba va complir i d'aquella única unió va néixer Menelik I, futur rei d'Abissinia.

Etiòpia, antigament coneguda com Abissínia, és un país situat a la Banya d’Àfrica que poseeix una de les gastronomies més antigues de la humanitat. Aquestes receptes mil·lenàries, avui dia són preparades a Abissínia, un restaurant que es troba a Gràcia, el barri més cosmopolita de Barcelona. Passejar pel barri i menjar a Abissínia és una invitació a viatjar amb els sentits i a aventurar-se a descubrir i conèixer altres cultures. Els plats exòtics que es preparen a Abissínia estan elaborats amb verdures, fruites, carn fresca i amb diverses espècies, a la recerca de combinar els cinc sabors (no utilitzem potenciadors de sabor químics), la vista i l’olfacte perquè el gourmet experimenti sensacions noves i s’alimenti de manera sana (no tenim congeladors ni tampoc microones).

Cerimònia etíop del cafè

- Etiòpia, bressol del cafè silvestre (coffea arabica).
- Noms com cafè, kaffee, kawa o coffee reflecteixen el seu origen llunyà: Kaffa una regió de l’altiplà del sud-oest d’Etiòpia.
- El cafè es diu 'buna' a Etiòpia.
- Torrat, mòlt i servit sent el convidat testimoni del procés.

Quan arriben els convidats a Abissínia, el ritual del café es prolonga durant hores. La dama de la casa, embolicada en un vestit blanc, encén foc de carbó en un fogonet i tira una mica d’encens per preparar l’ambient. Després col·loca grans verds acabats de rentar en una paella sobre el carbó ardent. Puja un fum, els grans adopten un color marró i comencen a crepitar i cruixir. Els sentits estan involucrats en la cerimònia quan la dama passeja per la sala perquè l’aroma del cafè acabat de torrar ompli l’aire. Un morter és a mà per moldre els grans acabats de torrar. Després la dama aboca pols en una cafetera de coll prim (jebena) i afegeix aigua calenta. Potser és per la cerimònia, per les seductores fragàncies o pel líquid negre servit en tasses petites (sini): no es troba cafè millor a cap lloc del món. Abissínia és la patria del cafè, una de les begudes preferides de la humanitat.

Fotos del restaurante

PLATOS_DESTACADOS

Dorowot de pollastre

0

Tebs de xai

0

Menchetabesh de vedella

0

Aterkek (Pèsols)

0

Ketfo

15

Selsi

15

CONTACTE

Abissínia
Carrer del Torrent de les Flors 55, 08024 Barcelona.
Tel. 932130785
Ver en google maps

HORARIO

Abierto: De dimecres a dilluns de 13-16h i de 19-23:30h.
Cerrado: Dimarts.

TRANSPORTE

Metro: Joanic (L4)
Parking: Encarnació, 61
Ver transporte público